Oldalak

2016. január 28., csütörtök

Városi biciklizés télen - 6 tipp, hogy mit vegyél fel, hogy ne fázz

Bevallom, nagyon ritkán biciklizem nulla fok alatt, illetve ha bármi esik.. vagy ha vizes az út.. kicsi is elég ahhoz, hogy télen inkább a tömegközlekedést, vagy az autót válasszam. Legfőbb ok mégis az a macera, hogy megtaláljam azt az öltözetet, amiben még tudok mozogni, de nem fázok. Most ahogy enyhült az idő, szívesebben neki indulok. Nekem az alábbi darabok váltak be a téli biciklizéshez. Kevés utánajárással és jó áron lehet mindet beszerezni a D betűs nagy sportáruházban és a T betűs fehérnemű és harisnyaboltban. :)

1. Body: A legbiztosabb módja, hogy sehogy se legyen kint a derekad.
Itt vásárold meg: Fehérneműt és harisnyát árusító olcsóbb árkategóriájú üzletben, ami a legtöbb bevásárlóközpontban megtalálható.

2. Aláöltöző: Hosszú ujjú póló, nagyon hideg napokra garbós nyakkal, cicanaci, vagy pamut harisnya, vastag zokni
Itt vásárold meg: Aláöltözőt a nagy sportáruházakban nagyon jó áron tudsz beszerezni, széles színválasztékban 1 600 Ft-tól már kapható. Pamut harisnya ügyben a fent is említett fehérnemű és harisnya üzletben érdemes körbenézned

** ...Erre szoktam felvenni a "hétköznapi" ruhadarabjaimat: farmer, ing, pulcsi. Utána még a következőket veszem fel...  **

3. Pulóver: Hosszított fazonú, fenék alá érő, vastag pulcsi. Vagy 2.
Itt vásárold meg: Bevásárlóközpontok népszerű fiatalos boltjaiban is árulnak ilyent, de sok magyar tervező is készít ilyen fazonú pulcsit. Érdemes körbenézni a WAMP kiállítói között például.

4. Síkabát: Hosszabb fazonú, ami nem csúszik fel, de nem akad be az ülésbe.
Itt vásárold meg: Nagyobb sportáruházakban sokféle szín és fazon közül választhatsz, de bevásárlóközpontokban is szép kabátokat találsz, ha inkább márkás darabot keresel.

5. Símaszk: Azaz bankrablómaszk... :) Befér a bukósisakod és a szmogmaszkod alá is és egyáltalán nem fog fázni az arcod menet közben.
Itt vásárold meg: nagyobb sportáruházakban kapható :)

6. Síkesztyű, sál: A hideg menetszélben nagyon tud fázni a kezem, ezért mindenképp olyan anyagú kesztyűben tekerek, ami ezt nem engedi át. A sál meg alap. :)
Itt vásárold meg: a már sokat említett nagyobb sportáruház kapható

Írjátok meg Ti is, hogy mit vesztek fel télen, hogy ne fázzatok a bringán! :)


File:Bicycle Commuting in Winter (10174395246).jpg



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése